Eczacılara Özel Bireysel Hizmetlerimiz

Eczane Paket Poliçesi

Eczane Paket Poliçesi, eczanenizde karşılaşabileceğiniz riskler ve, bu riskleri tek bir poliçede birleştiren bir paket üründür. Eczane sigortası ile eczanenizdeki taşınır/taşınmaz tüm mallarınızı, makine ve elektronik cihazlarınızı kısacası sizin için değerli olan tüm varlıklarınızı, reçete ve küpürlerinizi, kaza ve sorumluluklarınızı istenilen bedellerle güvence altına almış olursunuz.

Eczanenizde meydana gelebilecek olası risklere karşı bütün sigorta ihtiyaçlarınız düşünülerek yangından su basmasına, hırsızlıktan Eczacı Mesleki Sorumluluk hasarlarına kadar birçok riske karşı koruma sağlayan Eczane Paket Sigortası ile eczacılarımızın yanındayız.

Eczane Paket poliçesi yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler

Eczane Paket poliçesi yaptırırken doğru teminatların alınması ve teminat bedellerinin yıl boyunca güncelliğinin korunması önemlidir. Aksi halde eksik sigortayla karşı karşıya kalabilir ve tazminat ödemelerinizi eksik alabilirsiniz. Örneğin poliçe düzenlenirken belirtilen emtea bedelinin Eczanenizdeki emtea bedeli ile yıl boyunca uyumlu olması gerekir. Yıl içerisinde emtai bedelinizde meydana artış/azalış durumlarında bizimle irtibata geçmeniz yeterlidir.

HIRSIZLIK:

Hırsızlık hasarlarında; Emtea için stok kayıtları, sabit kıymet hasarlarında ise demirbaş kayıtları hasarın tespitinde esas alınacaktır.

Bu teminat Hırsızlık Sigortası genel şartları ve ilgili teminat klozları hükümlerine tabidir.

Mesai saatleri içerisinde herhangi bir tehdit, zor kullanma, darp olmadan, sigortalı yerde farkına varılmadan vuku bulan hırsızlık hasarları sigortacılıkta “aşırma” olarak adlandırılmakta olup, genel şartlar gereği teminat dışıdır. Mesai saatleri dışında ise para ya da kıymetli evrakın mutlak suretle kilit altında (özellikle çelik kasa) muhafaza edilmesi gerekmektedir. Açıkta ya da kilit korumasız bırakılan nakit para ya da kıymetli evrak teminat altında değildir.

HIRSIZLIK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ŞARTI

Hırsızlık teminatı, sigortalı işyerinin zemin ve / veya bodrum katlarında kilitli kepenk , demir parmaklık , panjur , 12 mm veya daha kalın ve darbelere dayanıklı dış cephe camı, alarm sistemi, özel güvenlik, gece bekçisi önlemlerinden en az birinin bulundurulması şartı ile verilmiştir. Aksi halde hasar ödemesinde muafiyet uygulanır.

İŞ DURMASI TEMİNATI

Yangın Sigortası Genel Şartları hükümleri saklı kalmak kaydı ile , poliçe ile teminat altına alınan ve Yangın Sigortası Genel Şartları kapsamında meydana gelebilecek risklere ilişkin gerçekleşecek hasarlar sonucunda ödenecek tazminatın %10’u ve fakat hiçbir suretle 50.000 TL’yi aşmayacak şekilde ilave bir bedel Sigortalıya İş Durması Teminatı olarak ayrıca ödenir.

Hasarın meydana geldiği tarihten başlamak üzere 3 günü geçmeyen İş Durmasına sebep olan hasarlar teminat dışında olup herhangi bir hasar ödemesi yapılmaz . Hasarın  meydana geldiği tarihten itibaren 72 saatten fazla bir süreyle tamamen durması halinde devreye giren bir teminattır.

KAZAEN KIRILMA TEMİNATI:

Sigortalı, personeli veya müşterisinin poliçede yazılı riziko adresindeki faaliyetleri sırasında sigortalı kıymetlerde sebep olacakları düşürme, çarpma ve devrilme sonucu meydana gelebilecek kırılma hasarları olay başı / yıllık toplam poliçeniz üzerinde yazılı limitle teminat kapsamına dahil edilmiştir.

MAKİNE-ELEKTRONİK CİHAZ YAŞ İSTİSNASI

15 yaşından büyük makineler ve 10 yaşından büyük elektronik cihazlar teminat haricidir.

SEL-SU BASKINI TENZİLİ MUAFİYETİ

Muafiyet, gerçekleşen hasarın belli bir miktar veya oranının sigortalının üstünde kalmasıdır. Her bir hasarda muafiyet oranı %2’dir.

Muafiyet hesabı şöyledir;

Hasar taleplerinde hesaplama Emtea, demirbaş, dekorasyon vb. grupların her biri için ayrı ayrı olmak üzere toplam sigorta bedeli üzerinden yapılır.  Yapılan hesaplamada   %2 muafiyet bedelinin altında kalan hasar talepleri için ödeme yapılmaz, muafiyet tutarını geçen hasar taleplerinde ise tespit edilen hasar bedelinden hesaplanan muafiyet tutarı düşülerek ödeme yapılır.

Örneğin; poliçede emtea sigorta bedeli  1.000.000 TL 

sel hasarı sonucu ilaçlarınızda 100.000 TL’lik hasar meydana geldi.

Hesaplama şöyledir; 1.000.000TL*%2 = 20.000TL (%2 lik muafiyet hesabı )

Hasar talebi 100.000 TL – 20.000TL = 80.000TL’lik hasar ödemesi yapılır. Hesaplanan hasar tutarınız 20.000TL’nin (muafiyet rakamının ) altında ise hiçbir ödeme yapılmaz.

DAHİLİ SU  hasarlarında ise herhangi bir muafiyet uygulanmaz. Ancak hasara sebebiyet veren  üst kat komşu, yan komşu , apartman yönetimi vb. ise  hasar ödemesi sigortalıya ödendikten sonra sorumlu kişiye rücu edilir.

İLAÇ BOZULMASI TEMİNATI

Soğutucu cihazlarda ilaç bozulması teminatı eczanede ilaçların muhafaza şartlarına uygun şekilde depolanır olması, bulunan tüm soğutucu dolap cihazlarının düzenli aralıklarla bakım ve kalibrasyonlarının yapılması, kayıtlarının bir hasar durumunda ibraz edilebilmesi ve ayrıca depolama gereçlerinde oluşabilecek herhangi bir arıza ve veya elektrik kesintileri neticesinde sigorta konusu ilaçların etkilenmemesi adına her türlü önlemlerin alması (buz aküleri vb.) şartıyla geçerlidir.

MAKİNE-ELEKTRONİK CİHAZ TEMİNATI

Her bir makine ya da elektronik cihaz için her bir hasarda, 100 USD’dan az olmamak üzere hasarın %10’u tenzili muafiyet uygulanır.

Örneğin; 15.000TL’lik bir bilgisayar  arıza hasarınızda;

100 USD : 100 * 35,98 TL ( hasarın olduğu gün TCMB Efektif Satış Kuru) = 3.598 TL

Hasar bedelinin %10’u  : 15.000TL * %10 = 1.500 TL

Hasar ödemesi yapılırken hangi oran sonucu daha büyükse hesaplamada kullanılır. 

3.598 TL  büyük olduğun 1.500 TL ‘den ;  talep edilen hasar tutarı 15.000 TL – 3.598 TL = 11.402 TL ödeme yapılır.

EKSİK SİGORTA KLOZU

sigorta sözleşmesi kapsamında oluşabilecek herhangi bir hasar sonucu ödenecek azami tazminat poliçede yazılı sigorta bedelleriyle sınırlı olacaktır. Kısmi hasarlarda poliçede belirtilen sigorta bedeli ile gerçek bedel arasındaki fark  %20 veya daha az ise eksik sigorta uygulaması yapılmayacaktır. Sigorta bedeli ile gerçek bedel arasındaki farkın bu oranı aşması halinde, aşan kısım kadar eksik sigorta uygulaması yapılır.

Örneğin; EMTEA sigorta bedeli poliçede 800.000 TL olarak belirtildi ve dahili su hasarı sebebiyle ilaçlarda zarar meydana geldi.

Muhasebeden alınan stok tutarı [800.000TL + (800.000TL * %20)] = 960.000TL’nin altında çıkar ise herhangi bir eksik sigorta uygulanmaz.

Muhasebeden alınan stok tutarınız 1.200.000TL ise; [1 – (800.000 TL/ 1.200.000TL)] = 0,67 = %67

100.000 TL’lik bir ilaç hasarınız olduğunu varsayalım ;

 EMTEA bedeli %67 eksik bildirildiği için hasar ödemesi de %67 eksiğiyle yapılacaktır.

 100.000TL * %67  = 67.000 TL   

100.000 TL -67.000 TL = 33.000 TL hasar ödemesi yapılır.

Bu teminat İdari para cezalarını kapsamaz.